Рубрика: Ընդհանուր

Սննդային թունավորումներ…Բոտուլիզմ

1. Սննդային թունավորումը զարգանում երեք ճանապարհով՝` խախտվել են սննդի պատրաստման, պահպանման և օգտագործման հիգենիկ նորմերը։

2. Թույնը ներմուծվում է սննդի մեջ դրսից։ Օրինակ`միջատասպան դեղերով մշակված միրգ կամ հատապտուղ ուտելիս։

3. Սնունդը ինքը թունավոր է։ Օրինակ`թունավոր սնկեր, հատապտուղներ։

Թունավորման հիմնական նշաններն են`սրտխառնոց, գլխացավ, սառը քրտինք, փորացավ, փսղում։

Սննդային թունավորման մասին մտածում ենք, երբ առկա են հստակ կապ կերածի և ինքնազգացողության վատացման միջև։

Առաջին օգնությունը հնարավորինս շուտ լվանալ ստամոքսը`առաջացնել արհեստական փսղում։

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s